Албанската опозиция обяви победа на парламентарните избори  в страната, но

...
Албанската опозиция обяви победа на парламентарните избори  в страната, но
Коментари Харесай

Опозицията обяви победа на изборите в Албания, екзитполове дават преднина на управляващите

Албанската съпротива разгласи победа на парламентарните избори  в страната, само че ръководещата партия съобщи, че към момента е прекомерно рано за съобщаване на резултатите. Според изборната комисия може да отнеме до два дни те да станат известни, оповестява Франс прес.

Малко след затварянето на изборните секции водачът на Демократическата партия Лулзим Баша сподели, че успеха му е - изтъквам - ясна:

" Благодаря на всички албански жители, които избраха смяната. Това е ясна победа за албанския народ и за Алианса за смяна. "

Опонентът му от ръководещата Социалистическа партия Еди Рама отхвърли всевъзможни изказвания на този стадий като прибързани прогнози:

" Хората споделиха мнението си. Сега би трябвало да ги чуем и наш дълг, както и този на всеки преброител и наблюдаващ, е да покажат мощна отговорност и почитание към закона, с цел да преброят правилно гласовете. "

Председателят на локалната Централна изборна комисия прикани политиците да изчакат умерено края на броенето. 

Екзиполовете дават победа за социалистите на Еди Рама, отбелязва Ройтерс.  Според изследване на локална телевизия те печелят съвсем 47% от гласовете, което ще им обезпечи болшинство от 71 депутати в 140-местния парламент.  Демократите получават 43,5 на 100 поддръжка, а от Социалистическото придвижване за интеграция са трети - с резултат съвсем 7 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР